2018. szeptember 30., vasárnap

KKK - Könyvmolyképzős Kívánságlista | Könyvajánló

Sziasztok!

Mostanában a Könyvmolyképző webshopjába felkerült nagyon sok várva várt könyv - akár készülőben, előjegyezhetőként, esetleg előrendelhetőként. A lényeg, hogy számomra tényleg elég sok az, amit megrendelnék, ezért úgy döntöttem, hogy egy poszt formájában megmutatom nektek is, hogy mely kötetek ezek - kommentben pedig ti is írjátok meg, hogy miket vártok még idén, akár jövőre a kiadótól! *-*

1.) Tricia Levenseller: A kalózkirály lánya (A kalózkirály lánya 1.)


Várható megjelenés: 2018.11.02.

Fülszöveg:
"Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem."

"A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe."

Még régebben néztem ki magamnak a könyvet, legelőször a borítója fogott meg, csak aztán olvastam el, hogy miről is szól a történet. Mindig is szerettem volna olvasni olyasmit, ami kalózos, ráadásul még romantikus jellegű is, szóval nagyon kíváncsi vagyok! *-*

2.) Holly Black: A kegyetlen herceg (A levegő népe 1.)


Várható megjelenés: 2018.10.02.

Fülszöveg:

"Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.

Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.

Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia."

Még régebben, angolul láttam meg ezt a könyvet, akkor a borítója, majd a fülszövege keltette fel a kíváncsiságom - tündéres, fantasy - és biztosan sok izgalmat, sötét fordulatot rejt. Pont nekem való! :D

3.) Marissa Meyer: Cinder, Hamupipőke a kiborgok között


Várható megjelenés: 2018.

Fülszöveg:

"Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van...
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.

Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot?"

Marissa Meyer-től eddig még nem olvastam, (de terveztem!) és most, hogy a Könyvmolyképző kiadja újra ezt a kiborgos, romantikus, fantasy történetet, láttam a tökéletes alkalmat, hogy majd beszerezzem a kötetet, amint megjelenik!^^

Még kettő olyan mű van, amit rettentően várok, viszont ők még nem kaptak borítót:

4.) Jenny Han: Örökkön-örökké: Lara Jean (A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.)

Várható megjelenés: 2018.

 Fülszöveg:

"Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán Peterrel átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni. Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb! Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap. Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?"

Az első két részét a sorozatnak nagyon szerettem, és amikor megláttam, hogy jön a harmadik... hát igen, ujjongtam egy sort magamban, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. :D Jenny Han egyik legszuperebb, legédesebb trilógiája ez, mindenkinek ajánlom! *-* ♥

5.) Jay Kristoff, Amie Kaufman: Illuminae (Illuminae fájlok 1.)

Várható megjelenés: 2018.

Fülszöveg:

"Kady reggel még azt gondolta, a legsúlyosabb dolog, ami aznap vár rá, az Ezrával való szakítás lesz. Délután bombázni kezdték a bolygóját.
2575-öt írunk. Két rivalizáló óriásvállalat háborúba keveredik egy az ismert űr legszélső határán lévő, apró és jelentéktelen bolygó birtoklásáért. Most, hogy rakétákkal lövik őket, Kady és Ezra – akik már beszélő viszonyban sincsenek egymással – kénytelen együtt menekülni a bolygóról, nyomukban egy ellenséges csatahajóval.
De ez csak a kezdet. Járvány tör ki a menekülők közt, a vírus mutálódik, az eredmény rettenetes; lehet, hogy a vezérhajó mesterséges intelligenciája a legádázabb ellenségük; a vezetőik titkolóznak, visszatartják az információkat. Mikor Kady feltöri az információs hálózatot, hogy megtudja az igazat, világossá válik számára, hogy az egyetlen ember, aki segíthet neki, nem más, mint az ex-pasija, holott megesküdött rá, hogy nem beszél vele többet."

Beismerem, először csak a borító miatt érdekelt a könyv, az valami csodaszép. *-* Alapból nem szoktam sci-fit olvasni, szóval ez lesz az első, remélem tetszeni fog.^^

Ennyi lett volna a "könyvajánló", ha minden igaz, nemsokára egy értékeléssel fogok jönni.^^

xoxo: Harley

1 megjegyzés: