2018. szeptember 14., péntek

Back to school - Vissza a suliba könyvajánló | Harley és Hermione

Sziasztok! :)

Már egy jó ideje hivatalosan is elkezdődik az új tanév, de hogy legyen benne egy kis "izgalom" is, összegyűjtöttünk pár könyvet, amit kategóriák szerint sorolunk fel, hogy szerintünk melyek azok a történetek, amiknek a központja a suli - mégis tele van humorral, romantikával, és természetesen a fantasy/thriller vonal sem marad el!

1.) Thriller: Pretty ​Little Liars – Hazug csajok társasága


Szerintem thriller kategóriában a legjobb választás az a Hazug csajok társasága, ami egy nem hétköznapi történetet mesél el 5 lányról, akik közül egy eltűnik - és innentől indul be a cselekmény, számomra a könyv egy kalandos utazás volt, megéri elolvasni, thriller-kedvelőknek kötelező!

2.) Fantasy: Rachel Hawkins - Hex Hall sorozat


Aki szereti a humoros, boszis, érdekes fantasy világot bemutató könyveket, neki nagyon ajánlom ezt a sorozatot - amiben ráadásul még romantikus szál is van. Sophie-ról, egy ifjú boszorkányról szól, aki bizonyos okok miatt bekerül a Hex Hall "nevelőotthonba", ahol megtanulhatja kezelni, és irányítani a képességeit - fordulatos, csavaros és felettébb kikapcsoló, szórakoztató olvasmány! ♥

3.) Kerstin Gier – Silber trilógia


Már pár oldal után hatalmas rajongója lettem a könyvnek. A Silber trilógia mindenképpen a kedvenc könyveim közé tartozik!
A történet Olivia Silber életét mutatja be, aki édesanyjával, húgával, dadusával és kutyájával új városba költözik, egy hatalmas épületbe, amelynek már vannak lakói, ugyanis Ann (Liv és Mia anyukája) és Ernest úgy döntött, életüket szeretnék egy tető alatt leélni.
Azonban rémisztő kalandokba keveredik, álmai meglehetősen furává, és veszélyessé változnak. Legelső alkalommal egy temetőben sétál, és szemtanúja lehet egy mágikus rituálénak, amelyet négy fiú hajt végre – köztük újdonsült mostohatestvére, Grayson Spencer. Hamarosan meglepődve veszi tudomásul, hogy a srácok olyan dolgokat tudnak róla, amelyetek ő nappal sosem ejtett ki a száján, vagyis az álmai nagyon is valóságosak.
Igyekszik kideríteni, magyarázatot találni az Álmok folyosójára, a mágikus helyre, miközben egyre több veszély fenyegeti, majd hamarosan a húga is célponttá válik. 
Közben az iskola pletykahonlapjára is egyre több információ kerül ki a lányról. Secrecy mindent tud az iskola tanulóiról, pillanatok alatt értesül mindenről. Vajon ki vezetheti a blogot?
A trilógiában minden megtalálható, amire az embernek szüksége lehet egy könyvben: izgalmak, romantika, titkok, rejtélyek és természetesen humor, de nem is akármilyen! :)

4.) Cassandra Clare & Holly Black – Magisztérium


A nagy népszerűségnek örvendő Cassandra Clare (A végzet ereklyéi könyvsorozat írója) és Holly Black (Átokvetők trilógia) közös műve a Magisztérium, amely 5 kötetet tartalmaz. Ebből 4 található meg magyar nyelven.

Callum Huntnak minden vágya, hogy ne jusson be a Magisztériumba, mindent elkövetet, hogy rossz eredményt érjen el a Vaspróbán. Azonban ezzel csak azt éri el, hogy bekerül a varázsló tanoncok közé, így kénytelen beköltözni a mágikus iskolába, és részt venni a tanórákon. Azonban váratlan kalandokba keveredik, titkok kerülnek a felszínre családjáról és önmagáról, közben pedig barátokat szerez, és szépen lassan, de megkedveli a helyet.

A sorozat végtelenül izgalmas, a két írónő hozta a szokásos formáját, váratlan fordulatokat csempésztek a történetbe, ott, ahol senki sem számít rájuk! ;)

5.) Normál/hétköznapi: Leiner laura - Ég veled


Laurától már megszokhattuk, hogy szinte mindig humoros és romantikus történeteket ír, viszont az Ég veled sok mindenben különbözik eddigi műveitől. Itt is jelen van természetesen a romantika és a humor szál - viszont ennél sokkal, de sokkal többet ad maga a könyv. Szomorúbb hangvételű, központi témája a gyász, a szerettünk elvesztésének feldolgozása - ennek ellenére viszont nagyon is szerethető. Egyedi stílusa van, tele szerethető karakterekkel, és izgalmas cselekménnyel. Minden LL rajongónak ajánlom! ♥

6.) Leiner Laura - Szent Johanna Gimi


Újabb LL könyvek, és azt hiszem, ezt nem kell bemutatnom, mindenki hallott már róla:D
Az SzJG első részét évekkel ezelőtt olvastam, és ezzel kezdődött minden… Korábban is szerettem olvasni, azonban az ilyen „vastagabb” könyvekbe sosem vágtam bele, az elején ettől is tartottam, hogy kiolvasatlanul marad a polcomon. De nem, nem ez történt! Nagyon hamar megszerettem a karaktereket, és velük együtt a történetet, mert annyira igazi, olyan valóságos az egész! Szólhatna rólam is, vagy akár épp rólad, kedves olvasó!
A könyv a gimis éveket mutatja be, az utánozhatatlan Laura féle humorral megfűszerezve. A főszereplőnk megkezdi tanulmányait a Szent Johannában. Idővel barátokat szerez, beilleszkedik a közösségbe, valamint rá is rátalál a szerelem. Az osztály nagyon balhés, és szeretni való, hamar hozzá nőttek a szívemhez. Ha egyszer elkezded olvasni, nem tudsz majd vele leállni :D 

7.) Elle Kennedy - The ​Deal – Az üzlet


Nagyon nagy kedvencem ez a kötet, emlékszem, hogy 1 nap alatt kivégeztem. :D Nem gimiben, hanem egyetemen játszódik a történet, ami számomra a legjobban tetszett benne, hogy egyáltalán nem éreztem klisésnek, annál inkább egyedinek. Tudott újat nyújtani, hasonlót eddig még nem olvastam.^^ Humoros, nagyon romantikus és már csak Garrett Graham miatt is megéri elolvasni a könyvet! :D ♥

8.) Rainbow Rowell – Fangirl


A történet egy egyetemista lányról szól, aki menthetetlenül bálványoz egy kitalált karaktert (valaki magára ismert? :D). Ikertestvérével idáig közösen űzték ezt a cselekvést, fanfictionöket írtak, tele ragasztották a szobájukat Simon Snow-val, és ömlengtek róla, azonban amint megkezdik az egyetemet, a főszereplő lány magára marad. Testvérével nem ugyanabban a kollégiumi szobában kerülnek, és teljesen megromlik a viszonyuk. Nagyon különbözően kezdik meg egyetemista éveiket. Wren új barátokat szerez, bulizni jár, és felhagy a rajongással. Cath azonban marad a fanfiction írásnál, és bezárkózva, egyedül éli mindennapjait. 
Később azonban igaz barátokra tesz szert, sőt, még a szerelembe is belekóstol.
Ajánlom minden hivatásos fangirl-nek!:)
9.) Stephanie Perkins: Anna és a francia csók


Szintén nem egy gimis történet, viszont mivel Párizsban (!) játszódik javarészt, már megéri elolvasni! Anna, a főszereplőnk abban a szerencsés helyzetben találja magát, hogy a "szerelem városában" tanulhat, eközben pedig beindulnak a történések - felbukkan Anna életében a szerelem, barátokat talál, és miegyéb izgalmas dolgok is történnek, kihagyhatatlan a romantika rajongóinak!

10. Sci-fi: Melissa Landers – Elidegenítve trilógia


Jelenleg a második részét olvasom, és nagyon imádom. A trilógia arról szól, hogy felfedeztek egy másik bolygót, ahol zajlik az élet. Itt az embereknél sokkal intelligensebb lények laknak, mesterségesen, csak a legjobb egyedek szaporodnak, egész pontosan klónozzák őket. Nagyon szigorú szabályok között kell élniük. 

A főszereplő, Cara, lesz a kiválasztott egy l’eihrek és emberek közötti cserediák programban, szóval egy évig vendégül kell látnia egy idegent. Azonban a dolgok nem a terv szerint haladnak, bonyodalmak lépnek fel, a történet rendkívül izgalmassá válik. Romantikus jelenetekben sem szenvedhetünk hiányt, akad benne bőven!:)

xoxo: Harley és Hermione

2 megjegyzés:

  1. A Fangirlt én is nagyon szerettem, bár én angolul olvastam. Az idézeteket nézve amúgy az eredeti jobb is. Ráadásul egyszerű, könnyed a nyelvezete.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem magyarul is nagyon tetszett, de jó hogy mondod, lehet akkor ez lesz az első angol nyelvű könyv, amit elolvasok *-*

      Törlés